Medglädje

Mudita

Det finns mycket elände i världen. Visst är det enkelt att bli sur och bitter och undra vad som var meningen med allt trist och galet och sjukt. Då är det så mycket bättre att träna på att se allt som ger glädje och som får ansiktet att spricka i leenden. För det går att träna på att bli gladare och i slutändan lyckligare över det liv man fått. Även om det inte var och är så roligt alla gånger. Glädjekänslor är som ringar på vattnet. Om man kastar en sten på vattenytan så blir det ringar långt utanför själva stället stenen träffat på ytan. Jag tränar varje dag på att slänga stenar i vattnet. Det betyder att jag tar varje tillfälle jag kan över att känna medglädje över det som händer mina vänner och de jag känner och de jag inte känner men som jag ramlar på i vardagen. Om jag är lite nedstämd och glädjen inte ligger så nära huden så ler jag med hela mitt ansikte när jag hör något fint som hänt min vän eller granne. Och vips så pirrar det av glädje i kroppen. Medglädjen över det fina som hänt min granne och som i mitt leende visat sig utåt sprider sig som en lägerelds värme en kväll i goda vänners lag i hela min kropp.

Glädjen växer när den delas. Glädjen över andra människors lycka ger oss alla mer glädje. Värmen i kroppen skapar band och gemenskap.

Lycka!

Författare: Susann Gunnarsson Åström

Inte så mycket att säga. En hyfsat normalbegåvad kvinna i mina bästa år. Lite rund och trind och go för den som vill kramas. Lite för snäll för mitt eget bästa ibland. Har dock en gnutta humör kvar i bagaget om du är dum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: