Den fjärde ekern i hjulet

Handlingarna man gör

Den här ekern handlar om det man gör. Om att inte svärta ner sin inre trädgård med att skada någon. Att inte ta det som inte är en givet, dvs inte stjäla och tjuva. Inte såra någon eller att missbruka alkohol och droger eller att missbruka sin sexualitet så att den skadar vare sig själv eller någon annan. Att vara snäll, helt enkelt.

Det handlar om att förädla sin inneboende generositet, medkänsla och vänlighet. Att fundera på det där med etik och moral. Det innebär i det buddhisktiska synsättet att det är viktigt med intentionen i det man gör.

Din handling blir riktig och rätt om den utförs med en god vilja och den blir fel om viljan är att skada.

Författare: Susann Gunnarsson Åström

Inte så mycket att säga. En hyfsat normalbegåvad kvinna i mina bästa år. Lite rund och trind och go för den som vill kramas. Lite för snäll för mitt eget bästa ibland. Har dock en gnutta humör kvar i bagaget om du är dum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: