Den första ekern i hjulet

Förståelse och synsätt

När man börjar fundera lite över vad Buddhan menade så landar man ofrånkomligen i ”Den åttafaldiga vägen”, hjulet med åtta ekrar som var och en symboliserar ett förhållningssätt som leder till inre lugn trots att livet förändras.

Den första ekern i hjulet står för ett förhållingssätt som påverkar ens sätt att se på saker och ting i livet. Det kan handla om att förstå hur livet fungerar, utan filter och reklam. Att se livet som det är utan omskrivningar och tillrättalägganden. Om att se att allt liv är en ständigt föränderlig process och att livet inte är statiskt utan en rörelse. Ett verb och inte ett substantiv. Det handlar om att fundera över det här med ”jaget, egot”, vad det är och varifrån det kommer. Det handlar om att träna på att iaktta och observera och inte ständigt gå in i rekationsfasen så fort något händer runt omkring i ens tillvaro. Om att acceptera att livet inte alltid är så kul och att smärta, sorg och saknad är ingredienser som är fullständigt naturliga i livet.

Författare: Susann Gunnarsson Åström

Inte så mycket att säga. En hyfsat normalbegåvad kvinna i mina bästa år. Lite rund och trind och go för den som vill kramas. Lite för snäll för mitt eget bästa ibland. Har dock en gnutta humör kvar i bagaget om du är dum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: