Det första området för uppmärksam närvaro

Kroppen – Kaya

Det första området för uppmärksam närvaro, mindfulness, är den fysiska världen. Med världen menas kroppen och de fem sinnena, känsel, syn, hörsel, smak och lukt. Det betyder att träna sig på att vara uppmärksam på olika kroppsliga förnimmelser.

Stanna till och känn efter hur vinden smeker din kind på promenaden. Hur någons hand känns på din arm. Blunda och lyssna på musiken. Se ansiktet och ögonen på den som är framför dig och talar till dig. Tugga en tugga massor av gånger och lägg märke till hur olika ställen i munnen tar hand om olika smaker. Lukta när du kommer till ett nytt ställe. Känn doften av dina närmaste.

Stanna upp och ta in vad dina fantastiska fem sinnen förmedlar till dig. Ett efter ett för att sedan ge dig en helhetsbild av verkligheten runt omkring dig.

Författare: Susann Gunnarsson Åström

Inte så mycket att säga. En hyfsat normalbegåvad kvinna i mina bästa år. Lite rund och trind och go för den som vill kramas. Lite för snäll för mitt eget bästa ibland. Har dock en gnutta humör kvar i bagaget om du är dum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: