Det andra området för uppmärksam närvaro

Kännandet – Vedana

Det andra området för uppmärksam närvaro, mindfulness, är att bli medveten om vad vi känner. Våra sinnesorgans uppgift är att registrera den yttre världen och skicka signaler till vår kropp som processar signalerna och skickar lämplig information till valda ställen. Vi upplever direkt, blixtsnabbt, ett gillande, ett ogillande eller bara neutrala känslor. Det här första stadiet av omhändertagande av information från sinnesorganen bestämmer hur våra känslor utvecklas och hur vi sedan agerar eller inte agerar.

Författare: Susann Gunnarsson Åström

Inte så mycket att säga. En hyfsat normalbegåvad kvinna i mina bästa år. Lite rund och trind och go för den som vill kramas. Lite för snäll för mitt eget bästa ibland. Har dock en gnutta humör kvar i bagaget om du är dum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: